יום שישי, 4 בפברואר 2022

עונת החובזה

 הכל עם חובזה!

יש כמובן את קציצות החובזה המפורסמות, אבל אם לא בא לכם לטגן אפשר לאפות אותן בתנור או לשלב בסלט וגם במרק וגם בתבשיל. הרעיון הוא לא להרוג את החובזה ביותר מדי בישול.

קציצות חובזה

קוטפים עלים צעירים ורכים של חובזה, שוטפים אותם היטב וחולטים אותם במים רותחים דקה או שתיים. סוחטים וקוצצים לחתיכות קטנות.
קוצצים בצל, אפשר להוסיף גם גזר מגורר או בטטה מגוררת או פטרוזיליה קצוצה דק.
מערבבים היטב וממתבלים במלח, שום ופילפל.
מוסיפים קמח עדשים כתומות עד שנוצרת עיסה שניתן לקבב ממנה קציצות. אם העיסה יבשה מדי אפשר להוסיף קצת מים.
יוצרים קציצות ומטגנים בשמן זית משני הצדדים
או אופים בתנור על חום של 180 מעלות -  כדאי לפחוס את הקציצות על נייר אפיה משומן ולאפות כל צד כעשר דקות.

סלט חובזה
גוררים גזר, צנונית ולפת 
קוצצים שני גבעולי סלרי
חותכים בצל סגול לחצי לאורך וחותכים מחצי אחד חצאי טבעות דקים
חופן של כרוב סגול קצוץ דק
חופן עלי חובזה קצוצים
מערבבים עם מיץ מחצי לימון וחצי תפוז
מלח ושמן זית

מרק עם איטריות חובזה
כל מרק שאתם מכינים ישמח לגיוון עם איטריות חובזה.
קוצצים את העלים בלבד לרצועות דקות.
מרתיחים את המרק וזוקים פנימה את איטריות החובזה לדקה אחת.
מגישים מיד!

תבשיל תפוחי אדמה עם חובזה
מטגנים בצל וכרשה ומעט פטריות
מוסיפים גבעול סלרי קצוץ לחתיכות קטנות
מוסיפים בטטה סגולה קצוצה לקוביות
מוסיפים תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
מוסיפים מים לכיסוי הירקות ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות מתרככים.
מתבלים בפפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח וקצת כמון.
קוצצים את עלי החובזה ומערבבים אותם עם התבשיל לדקה אחת. מגישים מיד.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה